Str. Maica Domnului, nr 6, Sector 2, Bucuresti.
0727791146

Ce faci in caz de accident

Ce faci in caz de accident

ce faci in caz de accident

Ce faci in caz de accident

Intocmeste formularul de constatare amiabila de accident/anunta Autoritatile competente (Politia Rutiera) apoi anunta evenimentul in cel mai scurt timp dupa producerea accidentului!

In cazul accidentelor din care rezulta si vatamari de persoane, suna imediat la Politie si anunta Salvarea si Politia.  Nu modificati pozitia autovehiculelor.

Se pot solutiona prin procedura de Constatare Amiabila de Accident evenimentele rutiere survenite pe teritoriul European, in urma carora au rezultat doar pagube materiale si in care au fost implicate doar doua vehicule (ambele detinand o asigurare RCA valabila).

Procedura este optionala și ofera conducatorilor auto posibilitatea de a initia procesul de constatare a daunei fara ca documentele sa fie intocmite de Politie. Conditia este ca Formularul de constatare amiabila de accident sa fie completat si semnat de ambii soferi implicati in accident cu documente valabile.

Daca una dintre parti nu este de acord cu semnarea acestui document, constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul.

 

Proces Verbal

Proces Verbal

onstatare amiabila de accident

Constatare amiabila de accident

Anexa Vatamare Corporala

Anexa Vatamare Corporala

Pasi de urmat:

Pasul 1
Conducatorii celor doua vehicule implicate in accident completeaza impreuna un singur formular de Constatare Amiabila de Accident sau solicita organului de Politie eliberarea procesului verbal de constatare.
Dupa completarea formularului impreună cu celalalt sofer, trebuie sa faci cate o copie dupa toate documentele acestuia si anume. Asigurare RCA, certificat inmatriculare, buletin/CI, permis conducere sofer vinovat. In acel moment este bine sa faceti poze si autovehiculului vinovat de producerea evenimentului rutier.

Pasul 2
Anunta evenimentul rutier la compania vinovatului telefonic sau online efectuand avizarea de dauna. In scurt timp inspectorul constatator se prezinta sau va invita la sediul lor pentru constatarea daunelor vizibile din acest eveniment. In urma constatarii daunelor se va elibera documentele necesare intrarii in reparatie a autovehiculului dumneavoastra.
Va recomandam sa le solicitati companiei cate o copie conforma cu originalul a exemplarului Constatare Amiabila de Accident depus. Pastreaza copii dupa acesta, dar si dupa toate celelalte documente depuse de dumneavoastra, adrese, declarații, acte vinovat. In eventuala nevoie de a actiona in instanta de judecata una dintre partile implicate (vinovat sau asiguratorul acestuia).

Ce faci in caz de accident daca ai nevoie de o masina la schimb?

Aplica pentru o masina la schimb gratuit si ne ocupam inclusiv de avizarea/constatarea daunei auto cat si reparatia.

 

 

Pentru modelul de completare a formularului de Constatare amiabila de accident, click aici.

Descarca formularul de Constatare Amiabila de Accident, click aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *